Heeft u last van acne? Dan kunnen wij zeker iets voor u betekenen.

 

Hoe ontstaat acne?
Acne heeft verschillende oorzaken. Meestal begint het in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Ook kan acne ontstaan door bepaalde medicatie, leeftijd, verkeerd productgebruik, voeding, verkeerd uitknijpen of krabben.

 

Jeugdpuistjes
Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

 

Pubers, maar ook volwassenen
Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

 

Huidziekte
Vervelend tot zelfs traumatisch kan het worden als acne zich manifesteert als ernstige huidziekte. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acne dat hulp van buiten noodzakelijk is. Voor een doeltreffende acne-behandeling kunt u bij de geregistreerde schoonheidsspecialist terecht.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Omdat geen enkele huid hetzelfde is kunt u GRATIS langskomen om naar uw huid te laten kijken en de mogelijkheden te bespreken.